top of page
StripeImage1.jpg

BGCA Green Co-work Office Interior Design
Hong Kong, China

Project Size

5,000 square feet

Construction Cost

USD 700,000

Client

The Boy's and Girls' Clubs Association of Hong Kong

 

 

An interior renovation design to turn a vacant office space into a new co-work office for the Boys’ and Girls’ Clubs Association of Hong Kong. The project brought an exceptional design solution that was functional and comfortable to occupants, friendly to the environment, and efficient to stakeholders.

 

The main design element calls for Corporate Social Responsibility such as the addition of private telephone booth, a relax room for private conversation or rest, and free drinking fountain with water purifying facilities at pantry. We selected environmental-friendly products such as interior finishes with low level of VOCs or vinyl contents. Wall paint, wall coverings, and carpet floor tiles to be without VOC emission is preferable. Existing suspended ceiling with formaldehyde content to be removed. Open ceiling strategy to increase headroom visually.

An axial circulation spine is established throughout the office space. A communal kitchen can serve as a casual meeting room. This communal kitchen connects two multi-purpose rooms for the ease of organizing festival events as suggested.

Passing through the reception area is two sets of casual seating areas where informal conversation or project based collaboration is welcomed. A successful co-work space has various seating arrangement.

More formal individual workstations and a conference table are located closer to the window to receive better daylight. We replace traditional window blinds to those that softly filter glare and UV rays, allow light rays to be evenly distributed into the interior space. The blind fabric is anti-static, reduces thermal and sound transmission from external environment to the interior space.

Dry wall partitions and modular cabinetry are adopted to shorten construction time and reduce wastage during assembly. Fans and air-purifiers to be used to provide air circulation of cleaner air. Motion sensors are designed to avoid unnecessary consumption of electricity. Good practice in BEAM Plus to be followed.

bottom of page